Friday, October 29, 2010

Musim Final Exam

Skrg nie semua U n Kolej ngah sbuk ngan Final Exam. Jgn salah sangka.. Bukan aku y ambik exam tp kwn2 n saudara2ku y ambik.. Windu lak zaman bljr kat U dulu. Pahit manis semua dh aku rase s'pjng aku m'nuntut ilmu di U kesayangan ku. Byk btul benda y aku bljr. Ckp psl bljr kat U, de perkara y aku suke,de jugak y aku xsuke...

Perkara y aku suke time kat U dulu :
  • masuk klas (dpt jumpe kwn2)
  • assgmnt (suke busykn diri sbb de mslh tdo mlm - so byk mase y ada pd wktu mlm tuk siapkn semua assgmnt lebih awal)
  • dpt byk keje (assgmt) kire2 drp lecturer (course aku de m'libatkn kire2)
  • n plg dahsyt skali aku plg suke Final Exam (sbb xkn jumpe lg subjek tu - mksd aku xyah jwb lg lps nie)
Mesti korang rase aku nie pelikkn. Yelah.. mane de org suke assgmt y byk ngan exam skali. Tp aku gak de benda y aku xsuke...

Perkara y aku plgx100 xsuke time kat U dulu:
  • xsuke klas y strt kul 8 pagi (xcukup tdooo... nk tdoooo... sbb tulah aku sedaya upaya m'yusun jadual waktu aku m'jadi 1 atau 2 klas je kul 8 pagi.... hasilnye.... BERJAYA!!! hohohohooho (^__^) )
  • dipaksa masuk aktiviti kolej (zaman part 1 n part 2 de lah zaman plg t'seksa skali - xnk ingt pun)
  • kena jwb test (mane xnye klau kena jwb test 1 n test 2 - xleh ke trus buat final exam je...hehehehe (~_~) )
  • buat presentation kat depan kwn2 (kena ckp b.ing lak tu... (@_@).. aku speaking pun xpndi)
  • lg xsuke klau de org tanye soalan lps hbs present... sgt m'nakutkn..
Yang nie mesti de y xsuke. Jgn nk m'nipu la kate korang suke. Mesti de punye. Pe2 pun, semua nie delah perkara y harus di lalui oleh pljr U.. Oklah. Dh xtahu pe y nk ditaipkn.. So, kpd kwn2 n saudara2ku y ngah sbuk m'khatam kn buku tu..

GOOD LUCK FOR UR FINAL EXAM!!!! BUAT YG T'BAIK!!! 
(>_<)

Wednesday, October 27, 2010

Still Bljr Buat Blog

 Testing...Testing...1..2..3...
Masuk 2 hari aku buat blog nie. Still lg xpndi nk godek2 benda alah nie. Xde org nk ajar aku. Waaaa.....waaaa... (T _ T). Xpe2.. Pelan2 buat, umur pun bru 2 hari kan. Mmg la tak expert lg. Byk lg kena bljr nie [kan bagus klau de org ajarkn]. Perkara y paling aku nk buat skali, aku nk tukar template blog aku nie haa.. Xnk gune y dh de kat blogger nie. Nak design lain. Tp aku xtahu cara2nye [kan bagus klau de org ajarkn]. Byk lg benda y aku nk bubuh kat dlm blog aku nie tp xtahu mcm mane nk buat [kan bagus klau de org ajarkn].

Pe2 pun, Chayok..Chayok.. SHEIRA!!! Kamu pasti boleh nye!!! (> . <)

First TiMe




Aslmkm... Nape rase b'debar2 nie. Biase lah p'tama kali buat benda alah nie. Tgk org lain buat mcm srnk je (sbuk je nk ikut org). Mule2 buat rase mcm byk benda je nk cite. Tp bile dh nk strt post benda nie, tibe2 je blank pale otak aku nie.

Baik aku mule cite psl aku dulu (hrp2 de y sudi nk bce). Nama diberi Norshahira (xnk bubuh nama penuh). Umur aku 22 tahun (ramai xcaye tu umur aku, diorg ingt aku bdk sklh m'nengah). Duk kat N.9 tp aku bukan org situ, aku org Johor. Biase lah ikut ayah y b'kerja. Keje pe rahsia tp bg hint skit la.. keje nye y slalu pindah-pindah. Masuk nie dh 5 kali pindah dh nie (eleh! bru 5, ingt kn 10 atau 14 kali ke). Aku dh hbs bljr dh bulan oct 2009. Skrg nie ngah crik keje (time nie ngah tanam anggur y xberape nk m'jadi). Susah btul nk crik keje skrg nie. Nk mtk keje jauh, parent lak tak kasik. Katenye risau sbb aku org pompuan, tkut jd pe2 nnt bile aku jauh dri dorang. Jd akhirnye t'kandas lah aku di umah smpi skrg nie haa.

So, tuk m'hilangkn rase boring, aku pun strt lah main FB. Ckp psl FB, aku btul2 ketagih nie. Bile main xleh b'henti. Dgn gamenye lg. Lg b'tambh lame la aku m'hadap lptp aku nie haa. Tp skrg dh tobat, dh kurang main dh (lps mak bising bil lektrik naik sbb aku ngan akak aku on lptp dr ptg smpi ke pagi). Skrg gune FB tuk htr msj kat kawn2 n upld gmbr je. Nie dh strt buat Blog nie, kompem laa bil lektrik naik blik nie. Bil buln nie xsmpi lg nie. Tkutnye nk dgr suare mak aku y mcm..........xdpt nk gmbrkn kedahsytnnye. Sgt m'nakutkn.

Nmpknye dh makin m'rapu dh cite aku nie. Sbb dh xtahu nk tulis pe. Xde p'alaman lah kate kn (cheh! mcm lah perlu p'alaman sgt tuk m'nulis). Jd de eloknye klau aku b'henti takat nie je tuk ari nie (simpan2 lah y selebihnye tuk ari lain, kang xde idea nk tulis pe kang). K. Bye...Bye.. (>_<)

YouTube - Ost PerSonaL TasTe

Loading...