Thursday, November 25, 2010

Keje, Sambung Bljr @ Kahwin????

BOSAN! BOSAN! BOSAN!!

Nie lah y aku rase skrg nie.. Dh t'lalu lama sgt m'anggur smpi t'lalu bosan sgt duk umah. Nk kuar jaln2, parents xkasik. Leh p kedai y dekat dgn umah jek. P jln2 ke pekan Bahau xkasik. Rase mcm diri nie t'kongkong sgt... Agak2nye de ke org y senasib dgn aku.. De ke?? Klau bdk2 de la kot. Aku umur dh 22 tahun pun still lg kena kongkong...

Nk keje, org xnk trime aku sbb aku xde p'alaman.. Tmpt tgl aku nie haa mane la de keje sgt.. Nk keje y smpi mlm, mak xkasik... Katenye m'yushkn org nk p ambik aku blik keje mlm2.. (sbb tu aku nk bljr bwk motor, xde la m'yusahkn org nk p ambik aku blik keje.. tp sygnye mak xkasik.. bahaya katenye)..

Klau sambung bljr lak, buat mase nie mmg xnk smbg... Rase nk bljr lg tu xde buat mase nie.. Nk buat pe smbg bljr klau hati rase xmau...Xpasal2 result hancur nnt.. M'habiskn duit mak bapak aku je kang...Tp org y temuduga aku keje semua suh aku smbg bljr. Tp aku xnk... Aku nk keje!!! Wlpun org y dh b'kerja slalu bising ckp tension bile b'kerja nie (keje byk), tp aku tgk mcm best jek.. Aku suke m'busy2 kn diri nie.. De jugk benda nk buat. Bile la dpt m'rase b'kerja nie...

Klau dh lame sgt xdpt keje, baik kawen jek.. KAWEN??? Calon pun xde, nk kawen konon.. Ckp psl kawen nie, ingt lg dulu aku b'ia2 noo xnk kawen.. Takut bebbbb... (smpi skrg pun takut). Sbb nye...R.A.H.S.I.A. Xleh byngkn klau aku kawen..Mcm mane la agaknye yea...Strt tahun dpn, aku rase aku nk open pintu hati aku nie.. (mcm de org nk jek). Yela...kite nie org pompuan. Xelok kawen lmbt. Lbh2 lg crik pasangan hidup bile umur dh byk. Tkut jadi andartu kang... (xmauuuuuu). Tp jodoh ditgn tuhan, kite cume m'rancang. Btul tak??!!

Xlame lg dh nk masuk 2011. Mcm mane la aku time tuu.. Dh keje ke blum... Sambung bljr ke? Atau aku dh kahwin...;p Kite tguuuuu....

1 comment:

YouTube - Ost PerSonaL TasTe

Loading...