Friday, December 21, 2012

Jalan2 MeLaKa

19 Jul 2012...

Untung laa aku de org nk bwkkn p jln2 kat melaka nie. Klau x mmg smpi bile2 laa xberjln aku kat sini. Walaupun adik aku bljr kat melaka, tp kiteorg sekeluarga xprnh nk nyinggah2 kat mane2 area melaka nie. Balik2 kat Mydin MITC gak y kiteorg slalu singgh (muak pun de).. Nie dh de peluang kwn ajak p jln2, po lg, bukn main laju lg aku nk ikut.. huhuhu.. Semua y pergi 4 org (termasuk aku).. Xde laki yea. Semua pompuan. Klau de laki, aku cancel nk ikut. Xselesa laa klau de laki nie.. Dalam 3 org tu, aku kenal 2 jek.. Ain (staf baru aku a.k.a yg ganti tmpt aku) & Aini (dak kedai pink sblm kaunter aku). Lg sorang aku xkenal. Kwn ain tu. So, gerak laa kiteorg dlm kul 10pg. Melaka Aku Datang!! 
Malas nk taip panjang2, so, korang tgk sndri laa yea pic2 y de nie (mcm biase aku y mls menaip nie lg suke upload gmbr jek kat blog nie).

pintu masuk Mahkota Parade

dlm toilet pun nak amik ke??

 with ain

 termenung di tepi meriam...hahaha...

with aini & ain..


 chak!! hahaha..

teknik2 membace... tidak digalakkn meniru gaya ini.. ahak!!

oh! disini rupanya kamu Tuah.. :p


berehat sebentar... suka2 hati jek buat 'taik mata' kat sini... 



De masa kite semua keluar lg yea.. Oraittttt....
v(>_<)v





  

Thursday, December 20, 2012

Kakak Aku Kawen Woi!!

30hb Jun 2012...

~ selamat pengantin baru, semoga kekal abadi, bahgia ke anak cucu, sentosa murah rezeki... lalalalala~
 
Kawen sudah akak aku nie akhirnye. Dgn sape pun aku dh leh agak (sejak sklh menengah lg kot).. hahaha..
Adik doakn korang berdua hidup bahagia & semoga kekal hingga ke syurga. Amalkn sikap b'tolak ansur sesama kamu (bile dh kawen nie bnyk dugaannye... pe igt time couple2 je ke de dugaan.. time kawen lg berat tau). Dah masuk alam perkahwinan nie matang2 laa skit yea... Xyah laa dok dgn games komik tu semua.. hihihi... Simpan tuk 'org baru' nnt, ok...

Moh kite tgk pic2 sepanjang wedding akak kesayangan aku nie.. Yok!!


before akad nikah...

pe pengantin gini rupa nye nie... adehh akak aku nie...

 bile laa giliran aku nk pegang bunga pengantin nie... hohohoho...

comel jek aku tgk diorg nie... 

 omg!! omg!! omg!!! (jelez sbb lawa sgt2)

bile 'giler' sudah datang... hahahaha...

moh balik ke zaman dulu kala... huhuhu...

 time nie aku dgn adik aku ngah sbuk dgn keje masing2.. adik aku amik gmbr, aku lak jage duit (nie sape y prh buat kenduri kawen nie maybe phm laa duit pe y aku ckp nie)

 haaa..nmpk x kat mane aku seluk tu... jeng jeng jeng... (phm2 sndri laa yea)


 


Thursday, November 8, 2012

Big Apple.. SUKE!!!


10HB JUNE 2012
Ono Oreo

First time mkn, perhhh!!! Sedapnye donut nie. Aku paling suke mkn Orea Donut. Y lain aku dh xpandang dh. Aku just nk y tu jek. Bg 10 pun aku xkesah. Lg bertmbh bahagia de laa.. hahaha… Setiap kali de peluang p melaka (adik laki aku dpt tawaran bljr kat uitm Melaka), mesti singgh Mydin. Mase tu lah nk beli donut kesukaan aku tu. Muahahaha… Sukenye.. Skrg adik aku ngh cuti sem, so xdpt laa singgh Mydin buat mase nie. Sabar yea sheira.  Lapooo nyeee.... sob..sob..


first time beli... saje jek nk try masa tu..

24HB JUNE 2012

Ketagih nye psl, aku p Mydin lg tuk kali kedua. Time nie adik aku de skali (sblm nie dia xikut). Aku pun try laa hasut adik aku dgn donut Ono Oreo y plg aku suke tu. Hambek ko!! Trus minat dia dgn donut tu. Smpi berebut kot dgn dia dlm kete. Bile laa leh dpt mkn lg nie...

dia dok tenung jek Ono Oreo tu..

nak pengsan jup..haaa...

mari beli.. hehehe..

nielah donut2 y kiteorg beli.. patutnye y Ono Oreo tu beli lebih.. xcukup 3 tu.. mane laa xberebut aku dgn adik aku dlm kete...

Saturday, November 3, 2012

26/5 : Sepupu Perempuan ku Kawen


26hb May 2012...

Sepupu ku kawen loo. Yuhuu!!! Tahniah sygku Ijah. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu cicit. Skrg dh pregnant dh. Bunting pelamin katekn. Xtahu dh masuk bape bulan. Dh lupe dh. Adehh..
Meh sini aku tunjuk picture time wedding sepupu aku. Yok!!

tema wedding oren.. huhu

Nie lak gmbr giler2 dgn sepupu2 aku. dh xdok keje nk buat, nielah dia hasilnye. hihihi..


Keesokan harinye, kiteorg semua p kenduri belah pengantin lelaki lak. Nsb baik dekat umahnye. 


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

extra picture... bru dpt aritu..

cer teka cer teka sape kat blkg tu... ahaks!!


like this pic!!! wink wink*

17/5 : Selamat Tinggal Kerja Ku...



17hb May 2012...
hari t’akhir aku keje dgn Tsl Travel & Tour. Sedih gak laa nk tinggalkn keje nie. Seronok dpt kwn2 y best2, baik senior baik junior. Diaorg semua baik dgn aku. Y senior, wlpun sbuk dgn keje masing2, still sudi nk tlg/ajar aku klau aku de mslh ke pe ke. Y junior lak, baik2 semua nye. De gak nk layan aku y sengal nie. Y giler K-Pop pun de gak (de geng… huhu). Y terpengaruh dgn Beto Kusyairy pun de (berjaya gak aku hasut dia...muahaha). Pe2 pun korang mmg best. Xrugi kenal korang. Wlpun kite semua xprnh berjumpe, tp dh rase mcm dh kenal lame. T’ingin gak nk jumpe tp pe kan daya, masing2 jauh. De y kat KL, JB, Shah Alam. Nape laa tmpt keje aku nie (oops!! Ex-tmpt keje) xde buat dinner. Sekurang2 nye leh gak kteorg semua nie m’eratkn silaturahim. Tutup kedai tuk 2 hari pe salah nye (tmpt keje aku nie xleh ttp kedai lame2, tkut rugi kot). Xpelah. Sekurang2nye kureng skit beban kat kepala lps berhenti keje nie. Keje kat sini mmg de m’dtgkn stress gak laa… Stress dgn cust sbnrnye. Keje mcm buat report (report kira2) ke checking (kira2 gak) ke xde mslh. Mdm nk bagi byk2 pun aku xkesah (aku nie giler keje). Aku suke buat keje2 y melibatkn kira2 nie. Prblm dgn cust jek y buat aku 'kureng' skit. Klau y dtg beli tiket dgn aku ok, semua keje jadi mudah. Tp klau dh dpt cust y cerewat, sabar jelah dlm hati. Klau kena marah pun, hanye mampu diam jek laa (kadang2 de gak marah cust y melampau.. biaselah kite manusia kn.. mesti kadang2 perasaan marah + m’amuk tu dtg tibe2). Buat mase nie lum de kes cedera lg melibatkn aku. Fuhhh! Nsb baik...hehehe...

Lps nie windu laa aku nk borak2 dgn D’ara & Kak Ju (senior y jage kaunter JB). Dak2 kaunter lain gak. Xde lg laa MSN dlm hidup aku. Kiteorg kat sini klau nk berhubung, pki MSN. Buat meeting ke, bincang psl keje ke, buat test ke, mengumpat ke..oopss..hehehe..Semuanye pki MSN. Ckp dgn mdm pun pki MSN. (klau kena marah, xpyh nk berdepan dgn mdm.. Just bace jek kat MSN tu bile dia m'bebel.. Untungkan... hekhekhek). Begitu jugak Petty Cash (hari2 mtk kat semua kaunter report nie), Closing, susun2 kosi merah, tampal2 sign harge hotel... Bukan keje aku lg dh lps nie. 


with Kak Wahida & Aien

Kpd pengganti ku (Aien & Kak Wahida), buat keje elok2 yea. Buat y terbaik tuk kaunter bahau yea. Klau korng dpt cust y ckp bahasa Cina, pandai2 laa korg handle yea.. Akk dh berpusing pale layan cust y xpndi ckp Melayu nie. Wlpun de laa phm skit2..huhu (berkat bljr bahasa Mandarin kat UiTM Segamat). Sign hrge hotel kat kaunter dh bertukar lg. Bagus staf2 bru nie. Cntik diorg hias kaunter (aku nie mls skit nk hias2 nie). Tak sia2 aku pilih korang…hohoho..

cantikkan staf bru aku tampal sign2 bru..

Oh! Xlupe gak pade dak2 kedai pink (S & M Jewerelly). Jarang laa jumpe korang semua nnt. Gelak2, gosip2 dh xleh lg dh. Time nk tglkn korang semua mmg sebak giler laa. Nak nangis xleh (malu laa nangis depan org..huhu). Fieza, Kak Aza & Aini (dak kepoh + kecoh), jgn sesekali lupe aku yea.

with Kak Aza

with Fieza

with Aini a.ka dak kecoh.. :p

~ bru lps jumpe diorg semua tempoh hari.. srnk jumpe korg.. :)

SAYANG KAMU SEMUA!!! 
MUAH x100 (>.<)



Monday, October 29, 2012

Imbas Kembali...


Tibe2 idea dtg time nk tdo smlm. Rase mcm nk cite skit pe y dh berlaku (pe y aku buat) lps aku berhenti keje. Nie kire nk tebus balik laa nie tuk kasik meriahkn lg blog aku y xberapa nk meriah nie (mmg pun… trime jelh kenyataan). Wlpun aku tahu xde org pun nk bace blog aku nie, tp still gak nk buat. Anggap jek mcm diary, ye dak… Dh lame xtulis diary. Last tulis mase sklh menengah. Time tngktn 2. Mmmm…, ye laa kot. 

Oklah. Muktamad!!! Kompem buat. Aku start buat psl….haaa!! kali terakhir aku berhenti keje. Wokeh. Kite sambung nnt ok. (>_^)

Sunday, October 21, 2012

RuNNinG MaN Daebak!!


Suke RuNNinG MaN?? Giler tak!! Best kot variety show dari korea nie. Mmg berbaloi layan cite nie (xsia2 aku beli dvd Running Man..hohoho). Yang heret aku tgk show nie akak aku. Dh tahu lame dh pasal Running Man nie (aku nie peminat Mc Yoo sejak tgk dia dlm Family Outing), tp xnk tgk Running Man (toleh + intai pun xmau) sbb time tu aku ngh frust lg psl Family Outing Season 1 tamat & digantikn dgn Season 2 (serius xminat y bru nie.. & Mc Yoo dgn member yg lain2 dh xdok). Nak jadikn cite, suatu hari tu akak aku pakse aku tgk part Gary buat muke 'peaceful' tuk game amik photo. Lps tgk, ketawa terbahak2 aku (smpi menangis2 kot). Dlm hati kata "Bongok giler laki nie! hahahaha".

peaceful Gary

Sejak tulah aku layan cite Running Man smpi skrg. RM gak laa yg buat aku kenal Lee Kwang Soo. Sbb dia gak laa buat aku trus nk tgk show nie. Mula2 dia masuk RM, dia xmenyerlah sgt (jadi aku agak bimbang skit psl dia nie... so, aku truskn tgk RM.. nk perhatikn dia nye psl). Skrg Kwang Soo dh makin 'maju'. Good job giraffe, good job.. (^_^).

~Haroro & Kwangvatar~

Another one yg aku perhatikn, HaHa oppa (>_<). Dulu minat skit2 jek dia nie. Tu pun psl 
X-Man + tiru gaya Jong Kok. Dlm Running Man nie, dia nmpk cute laa (hohohoho). Walaupun character dia dlm RM adalah playboy + gatal + miang, tp still suke dia. Kalau org kat luar sane lg suke Monday Couple, aku more pada Secret Couple (HAHYO). 


Suka tgk Mongji (Song Ji Hyo) bersama dgn Haroro. Lg2 part diorg bergaduh. De jek nk benda yg diorg nk gaduhkn. Kan bagus klau diorg tul2 couple. Tp sayangnye Mongji dh de BF & Haroro lak dh nk kawen 30hb Nov nie (aaaaa..!! TIDAKKKKKK!!!).Pe2 pun, aku akan still support Secret Couple. 

♥ Forever love 'Secret Couple'!!! 

Pada yg masih lg tgk Running Man, truskn sokongan anda. Kasik layan hbs ini show. Pada y blum tgk lg, cer laa try tgk. Xrugi pun. Sekurang2nye ilang skit stress tu, ye dak. (^_^)


Running Man daebak! 


P/S: RM, bile nk dtg Malaysia??

YouTube - Ost PerSonaL TasTe

Loading...