Thursday, December 8, 2011

I ♥ Anuar Zain ~ Tak Lelah

Anuar Zain ~ I ♥ Your Songs.. sedap giler suara U. huhuhuhu ^_^


BEST GILER LAGU NIE!!!
First time dgr lagu nie time tgk cite 'Sesungguhnya' lakonan Beto Kusyairy & Sharifah Amani. Menusuk ke jiwa bile dgr lagu nie.. Nape la xprnh kuar kat radio lagu nie. Best pe lagu nie. Paling suke dgr lagu nie time waktu nk tdo (kihkihkih). Merdu sgt suara dia.. Terlena dgr... hohohohoho...




Tak lelah
Kau beri sgalanya
'Tuk yakinkan ku
Kau sayang pada ku
Hingga kau
Taklukkan diriku
Membuat ku tersedar
Ku t'lah merasakan sesuatu

Di saat ku mulai sayang
Di saat ku mulai cinta
Kau yang hilangkan rasa untukku

Chorus:
Sedih yang mesti ku pendam
Rasa yang menjadi hampa
Ku jalani semua
Walau cinta kini tak berarah

Kau pergi tak beralasan
Tak seperti yang ku pinta
Ku menunggu tiba waktu kau ucapkan
Kau sayang padaku



--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Yang bwh nie video yg aku buat sndri dri cite Sesungguhnya... Sowi la klau xmenarik... Budak baru belajar la kate kan... hehehehehehehe.

Wednesday, December 7, 2011

Hamper RaYa dri TSL Travel & Tour

Sblm raya aritu dpt hamper dri mdm & sir.. Wlpun benda nie dh lame (raya dh lps dh..skrg dh bulan bape dh...aiyaaa). Aku nk tunjuk gak pe y aku dpt... Aaahh!! Xpeduli!! Nak tunjuk gak...


kotak misteri... misteri ke?? huhuhuhuhuu


tadaa....nie lah isi dlm nye... (de y xdpt mkn, sbb semut dh mkn...hehehehehe)


dpt duit raye...yuhuuu!!! RM10 pun jadi lah...janji duit... ye dak??

Ok dh... Nie jek.. kihkihkihkih (>_<)

Pengalaman Kerja Ku... (ayat skema sgt looo)

Keje kat tmpt aku nie de mase ok, de mase x ok.. Kadang2 leh jadi gile gak. Mane x nye, dgn perangai cust y tah pe2 tah (byk m'nyakitkn hati ku).. Kalau dh geram sgt, aku senyap jek smbil pandang diorg dgn muke meluat +sakit hati+geram+bla bla bla..(pjg sgt).. Nanti diorg tahu lah diam..
Klau dpt cust y baik, best giler.. Kadang2 diorg baik hati, diorg belanje mkn...Tak pun kasik duit beli mknn... huhuhu..maceh2..

Keje aku bukn setakat jual tiket flight AIRASIA je.. Jual pakej hotel pun de gak.. Aku nie keje kat tmpt pelancongan tp xprnh pun p mane2.. Naik flight pun xprnh (m'nyedihkan aku nie). Madam sblm nie de offer p Phuket kat aku tp xmau looo... Nak tahu sbb pe.. Sbbnye mdm suh aku p time bulan pose (giler pe nk melancong time bulan pose..saje jek nk suh aku xnk pose kan...). So, dgn senang ati nye aku reject twrn madam tu.. Aku ckp "lain kali je lah yea mdm"..huhuhu.. Mungkin bukn rezeki aku kot nk p melancong. Xpelah. Nanti de la tu peluang nye.. (klau dpt.. ~_~ )

Nak tunjuk skit gmbr aku kat tmpt keje.. (kurang pasti bile tulis ayat "skit" tu...mcm byk jek)....muahahahahaha...


    berbaju kurung p keje tp ari isnin dgn jumaat je lah..


keje y nie leceh skit... kejenye asyik tukar tampal tukar tampal... asal kuar jek harga baru tuk pakej hotel, nielah keje aku kena buat.... haishh...


another staf.. Cik Eiyla name nye... nasib baik dia de.. kureng skit beban aku buat benda alah nie... huhuhuhuhu... ^.^


de sape2 nk p Chiangmai??? hehehehehehe


muke serius sgt looo... kihkihkih


nie time ngah handle cust Indonesia.. Xde diorg, aku xleh nk crik mkn... hahahahaha


Nie jelah y aku nk tunjuk. Kang byk sgt lak. Giler kuase org kate nnt... hehehehehe.. :p

Lame GileR!!

Fulamak!!!... lame giler aku x update blog aku nie... Busy btul aku dgn keje skrg... Sian blog aku nie (jgn sedih yea syg).. Last aku update blog aku nie bulan JAN... huhuhuhuu... lamenyeee... Skrg dh masuk bulan 12.. Td pun leh lupe password blog (nmpk sgt xpnrh bukk).. Selps perah punye perah otak nie, bru igt balik no password (truk btul memory aku nie).

ALHAMDULLH...
Skrg nie aku still lg keje kat TSL Travel & Tour.. Keje paling lame nie... huhuhuhu... Jawatan pun dh tukar. Dari Tour & Ticketing Assistant (1 March 2011) ke Senior Tour & Ticketing Officer (1 December 2011) ~ paling suke bab gaji naik...hahahahaha... :D
So, mulai skrg saya akan gigih b'kerja & rajin menimba ilmu (bru skrg ke???) Takdelah...huhuhuhu...


                         rajin x aku buat keje... muahahahahaha... xdelah rajin sgt nie...


De lgi satu nie ~ kena rajin gak update blog nie... (baik bos....)

Saturday, January 22, 2011

Belajar Bahasa Mandarin - 3

Pelajaran 3 : Tā Shì Shuí?

tā – dia
shuí – siapa
nán péngyou – kawan (teman) lelaki
nǚ péngyou – teman wanita
hǎo péngyou – kawan baik
lǎo péngyou – kawan lama
shìde – ya
shì bu shì – adakah
lǎoshī – cikgu
búshì – bukan
xuésheng – pelajar: penuntut
xìzhǔrèn – ketua kursus
zhèlǐ – sini
nàli – sana: situ
gēge – abang
jiějie – kakak

contoh 1:
Liú Lìlì              : Tā shì shuí? (Dia ialah siapa?)
Hāshān             : Tā shì Ānīdá. (Dia ialah Anita.)
Liú Lìlì              : Tā shì nǐ de nǚ péngyou ma? (Dia teman wanita awak kah?)
Hāshān             : Shìde. (Ya.)

contoh 2:

Lìnà                  : Tā shì shuí? (Dia ialah siapa?)
Lǐ Jiāmíng          : Tā shì Hālín.(Dia ialah Halim.)
Lìnà                  : Tā shì bu shì nǐ de lǎoshī? (Adakah dia cikgu kamu?)
Lǐ Jiāmíng          : Búshì. Tā shì wǒ de xuésheng. (Bukan. Dia ialah pelajar saya.)


contoh 3:
Ānīdá                : Tā shì Wáng xiǎojie ma? (Dia Cik Wang kah?)
Liú Lìlì               : Shìde. (Ya.)
Ānīdá                : Tā shì bu shì zhèlǐ de jīnglǐ? (Adakah dia pengurus di sini?)
Lìlì                     : Búshì. Tā búshì zhèlǐ de jīnglǐ, tā shì zhèlǐ de mìshū. (Bukan. Dia
                           bukan pengurus di sini, dia ialah setiausaha di sini.)


Note penting:
  1. Kata pemeri “shì” yang bergabung dengan objek membentuk predikat suatu ayat. Bentuk ayat yang paling asas adalah “A shì B”. Bentuk negatifnye dibentuk dengan menambahkan “bù” di hadapan perkataan “shì”.
  2. Apabila partikel “ma” ditambah pada hujung suatu ayat pernyataan, ia berubah menjadi soalan. Ia bersamaan dengan “kah” dalam bahasa Melayu.



Wednesday, January 19, 2011

GMBR KAT TMPT KEJE

Nie la tmpt keje aku iaitu Tsl Travel & Tour. Y keje kat situ cume 2 org je.. Xde ramai2 de.. Kiteorg de 16 kaunter semuanye tp kat N.Sembilan nie cume de kaunter aku je nie haa kat Bahau. Amacam?? Ok tak tmpt keje aku..?? Lu pikir laa sndri yea...hehehe..

kecik je kaunternye...xbesar mano pun..huhu..


tmpt aku belah kiri tu haa..


time nie den dtg m'yelamatkn staf bru..huhu (cuti2 pun aku sanggup dtg)


kerusi den duduk..syada, akak duduk yea kat kerusi syada..kerusi akak dak bru gune..hehehe..

Saturday, January 15, 2011

LiKe 2AM SoNgs

Minat giler dgn lagu 2AM..HUHUHU... Cube la dgr...Mesti suke.





Sbuk Dgn Keje Baru



T'lalu sbuk sgt b'kerja smpi blog pun aku xjengah...FB lg la aku jrg bukk... Skrg nie dh masuk 1 bulan aku keje dgn TSL (agensi pelancongan - ambik booking tiket tuk Airasia). Sebulan keje sgt srnk. Mcm2 benda aku bljr. De bljr math la katekn.. Thanx kepada SYADA ROSLI sbb byk m'ajar akak selama nie. Tp keseronokn nye sementara saje... Lps Syada b'henti keje (dpt twrn keje y lg baik), dh xsrnk dah... Mcm dh hilng geng... Slps 2 mgu, bru la dpt staf bru. Tp still lg rase xsrnk bile b'kerja.  
Yang pastinye aku dh rase tawar ati nk keje kat situ lg. Tp hidup mesti ditruskn.. Tul tak?
Memandangkn nk crik keje skrg nie susah, nk xnk aku gagah kn jugak diri nie tuk meneruskn keje nie...Bukn senng nk dpt peluang keje. Lbh2 lg bile xde p'alaman. Nie pun nasb baik de org nk trime. Klau x, duk umah lg la aku... Pe2 pun kena b'trime kasih gak pada staf2 TSL y sudi nk b'kwn dgn aku nie haa y xseberapa sgt...hehehehe. Klau bukn sebab korang, dh lame aku cabut lari agaknye. Hahahaha..Mmg best la kawn dgn korang nie wlpun xprnh jumpe (dpt tgk gmbr kat fb jek sbb masing2 jage kaunter kat tmpt lain2, xprnh jumpe pun).

Jadi SHEIRA, tabahkn la hati ko s'pnjg ko b'kerja nie.. Pkir positif supaya benda2 y ko xsuke tu xm'ganggu keje ko nnt.. BERUSAHALAH SHEIRA!!!!

YouTube - Ost PerSonaL TasTe

Loading...